Wat is CASHBACK?

Als je in 1 zin zegt wat cashback is dan zeg je: Cashback is geld terug krijgen nadat je een aankoop hebt gedaan.

Maar als je echt wil begrijpen waarom cashback bestaat en welke vormen van cashback er bestaan dan moeten we een stukje terug in tijd gaan.
Allereerst moet je weten dat er twee verschillende vormen van cashback bestaan. De "klassieke vorm", waarbij je op een bepaald product geld terug krijgt... maar pas nadat je een aankoop bewijs en registratie formulier naar een antwoordnummer toe post.
Een groot nadeel van deze vorm is dat deze cashback erg weinig voorkomt en ook nog eens op een enorm klein assortiment.
Bij de moderne vorm van cashback zoals we hier op spaarcentje.nl hanteren gaan we een flinke stap verder en bieden we de mogelijkheid om cashback te krijgen over al je online aankopen.
En dat terwijl je gewoon kan shoppen bij de bekende webshops zoals Zalando, neckermann, blokker, V&D en ruim 1800 andere webshops.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, krijg je deze cashback van ons en niet van de webshops. Maar hoe komen wij dan het geld om onze leden uit te betalen?
Om het antwoord op die vraag te begrijpen moeten we eerst 1 van de manieren uitleggen waarop geld verdiend wordt door websites.
Online webshops zijn altijd op zoek naar manieren om klanten naar hun website te trekken, één van die manieren is dat ze partijen die in staat zijn om klanten naar hun webshop te brengen hier voor te betalen.
In eerste instantie betaalden deze webshops een klein bedrag per bezoeker die naar ze was verwezen via advertenties of tekstlinkjes. Maar al snel bleek dat voor de meeste partijen dit geen eerlijke manier was omdat het moeilijk is om te bepalen hoeveel ze dan per aangebrachte klant zouden moeten betalen, want de ene klant koopt voor 100 euro en een andere klant voor 2 euro.
Al snel werden er technieken bedacht om een bepaald percentage van de totale koopsom te betalen. Op die manier krijg je een eerlijkbedrag als aanbrengende partij.
Een Cashback site zoals wij besloten om al deze webshops te verzamelen op 1 website en in plaats dat wij het hele bedrag houden wat de webshops betalen... zijn wij juist deze inkomsten gaan verdelen over onze leden in de vorm van Cashback.

Helaas zijn er erg veel technische hoogstandjes nodig om precies te bepalen wie recht heeft op welke cashback, en ondanks dat dit in ruim 95% van de gevallen goed gaat kan er toch weleens een aankoop niet goed gerigstreerd worden.
Je doet er dan ook vooraf verstandig aan om cashback niet te zien als een garantie, maar meer als een extra bonus.

Wist je dat je met deze moderne vorm van cashback ook cashback krijgt over de klassieke cashback acties. Bij die acties vang je dus dubbelop cashback!