Sear-Grate voor FRED-serie
Overzicht
Prijs
€64,90
Sear-Grate voor FRED-serie
Prijs
€64,90
Incl. btw

Features

Dubbele Power voor je BBQ

De gietijzeren plaat kun je aan beide zijden gebruiken. De plaat is aan de ene zijde voorzien van een ruitpatroon en de andere zijde is glad, voor elke grillchef wat wils.

Image 37040479797544

Branding Deluxe

Door het ruitpatroon van de Sear Grate tover je easy-peasy de perfecte grillmarkering op je steak en hoef je niet meer steeds snel te draaien en te keren zoals op een rooster. Leg je vlees op het massieve gietijzer en de Sear Grate doet de rest voor je.

Image 37040479076648

Onze gevoelige kant

Op de gladde zijde van de Sear Grate kun je vis, groente, bacon en fijner vlees heerlijk braden en bakken. Er kan niets door het rooster vallen en er blijft ook niets op vastplakken. Dus je zult nooit meer een worstje kwijtraken: de barbecuespatel kun je heel gemakkelijk onder de vis of groente schuiven, zodat je ook deze softies veilig op een bord kunt laten belanden.

Image 37040479043880

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

De aan beide kanten bruikbare Sear Grate is de expert voor geweldige barbecuepatronen in je gerechten. De dikke rasters van massief gietijzer slaan de warmte lang op en verdelen deze gelijkmatig over je barbecuegerechten. Bij een rooster van roestvrij staal krijg je dit pas vanaf een dikte van ten minste 5 mm.

Overigens: omdat je omkeerbare Sear Grate van gietijzer geëmailleerd is, kan je ze meteen gebruiken. Echter, om hem betere anti-aanbak-eigenschappen en een beschermende patinalaag te geven, raden we je aan om de Sear Grate eerst in te branden. Hoe je dat doet, leggen we uit in de bijgevoegde onderhoudsinstructies. We raden je ook aan om even een kijkje te nemen in onze guide

Natuurlijk, geen enkel probleem. Er zijn wel een paar dingen die je in gedachten moet houden:

  • Verwarm de Sear Grate niet langer dan maximaal 10 minuten boven de keramische brander. Anders wordt deze te heet en loop je het risico dat je gerecht aanbrandt.
  • Zoek langzaam je weg naar de goede temperatuur. Begin dus op een lage stand en ga met een stapsgewijze verhoging te werk tot je de perfecte instelling hebt gevonden.
  • Als je jouw Sear Grate boven de keramische brander gaat inbranden, kan er door de hoge temperaturen een witte verkleuring ontstaan in het midden van de barbecuerooster (net boven de brander). Geen reden tot paniek: dit heeft geen negatieve gevolgen voor de Sear Grate. Wil je dit effect graag vermijden, raden we je aan de grillplaat over een de normale staafbrander in te branden.

Met despits toelopende rasters van de Sear Grate kan je echte grillstrepen op je vlees burnen, die van elke steak een regelrechte Instragram-hit maakt. Draai de Sear Grate om en gebruik de vlakke rasters om vis, groenten, spiesjes of bacon te garen. Nog een voordeel: je hebt meer contactoppervlak, waardoor je barbecuegerechten optimaal kunnen worden klaargemaakt.

Uw sear grate wordt “pre-seasoned” geleverd. Dit betekent dat het al is voorbehandeld met een beschermende laag plantaardige olie. Toch moet u uw gietijzeren sear grate goed inbranden voordat u hem voor het eerst gebruikt. Dit kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Maak uw sear grate schoon en droog hem goed af (voor de tweede stap moet hij goed droog zijn!).
  2. Bestrijk alle kanten van de sear grate met neutrale, geraffineerde bakolie (bijvoorbeeld geraffineerde koolzaad- of zonnebloemolie) en laat 10 minuten staan.
  3. Verwijder overtollige olie met een katoenen doek (die niet pluist) of keukenpapier, zodat er alleen een dun laagje vet overblijft.
  4. Verwarm uw gasgrill tot maximale hitte en plaats de sear grate erin (op het rooster of in plaats van een rooster).
  5. Laat het 45 minuten inbranden met gesloten grilldeksel.

Wil je het wat gedetailleerder? Zie de bijgevoegde onderhoudsinstructies voor eenvoudige stap-voor-stap instructies.

MIJN TIP: Herhaal het proces 1 à 2 keer. Een goede patinalaag kan dan ook niet dik genoeg zijn.

Om je Sear Grate klaar te maken voor de volgende barbecuesessie, kun je deze het best meteen na de barbecue schoonmaken:

- De Sear Grate in de gasbarbecue op de hoogste stand (met uitzondering van de keramische brander, die op de laagste stand blijft staan) met gesloten deksel 15 à 30 minuten laten doorbranden om overgebleven voedingsresten volledig te verbranden.

- Het deksel openen en met een roestvrijstalen barbecueborstel de Sear Grate schoon schrobben. Eventuele resten kan je met een vochtige katoenen doek verwijderen. Gebruik in geen geval afwasmiddel!

- Neem een droge spons en wrijf deze in met een beetje (geschikte) olie. Breng vervolgens een laag aan op de Sear Grate. Het vet brandt zichzelf de volgende keer dat de plaat wordt gebruikt automatisch in het materiaal.

Het is belangrijk dat je je Sear Grate op een droge en tegen vorst beschermde plek opbergt. Daarom haal je je barbecue-uitrusting in de winter het best naar binnen om het te beschermen tegen vliegroest.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur