RAGNAR keukenmes
Overzicht
Prijs
€54,90
RAGNAR keukenmes
Prijs
€54,90
Incl. btw

Goed gedaan, RAGNAR!

Waanzinnige scherpte

Of het nu gaat om vlees, vis of groenten – ons universele mes RAGNAR gaat elke uitdaging op de snijplank vol overtuiging aan. En daar is een goede reden voor: het ultrascherpe lemmet van 20 cm is aan beide zijden geslepen en is gemaakt van Duits chroom-molybdeenstaal met een formele hardheid van 56 +/-2 HRC. Dit maakt je roestvrij mes bijzonder sterk en zorgt ervoor dat het mes weet te overtuigen met een onmiskenbaar snijvermogen.

Verdelen in stukken, snijden, voorbereiden, hakken: geef alles en laat de Viking in je los met RAGNAR!

Image 37429545468200

Zo wordt koken pas echt leuk

Ongelooflijk – zo goed kan snijden voelen? Het 12 cm lange handvat van ons keukenmes ligt door zijn ergonomische vorm zeer comfortabel in de hand.

Met het donker pakkahout en ons gestanste BURNHARD-logo in de klinknagel ziet het geheel er zo geweldig uit dat je er haast een traantje van moet wegpinken. Je kunt gewoon zeggen dat het aan de uien ligt!

Image 37429545435432

Respect op het scherpst van de snede

Een machtig mes als RAGNAR gooi je niet zomaar in de keukenlade! Dit geweldige product moet op de juiste manier worden opgeborgen: je keukenmes berg je veilig op in de meegeleverde messenschede van echt leder en zal dus niet bot of beschadigd worden. Om te voorkomen dat er iets met het hoogwaardige leder gebeurt, hebben we een aanvullende houtbescherming in de schede aangebracht.

Oh, en één ding is zeker: RAGNAR heeft niets te zoeken in de vaatwasser! Een product dat zo'n uitstekend werk verricht, verdient het om zorgvuldig met de hand te worden schoongemaakt.

Image 37429545271592

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

RAGNAR brengt een aantal echt coole functies met zich mee:

1. Robuust materiaal: Het lemmet van RAGNAR is gemaakt van Duits chroom-molybdeen staal. Dit materiaal is dankzij de hoofdbestanddelen chroom en molybdeen zeer roestbestendig. Met andere woorden: je hoeft je geen zorgen te maken over roestvlekken en dergelijke.

2. Scherpte: RAGNAR heeft een hardheid van 56 HRC, die vooral wordt aangetroffen bij professionele keukenmessen (meestal 56-58 HRC). Messen met deze waarde blijven lang scherp bij gebruik in de keuken en kunnen ook gemakkelijk opnieuw worden geslepen met een wetstaal als dat nodig is.

3. Veelzijdigheid: Vak dikke wortelgroenten tot flinke stukken vlees– dit mes glijdt door alles als boter en snijdt alles kort en klein.

Een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Je keukenmes berg je het beste altijd op in de meegeleverde lederen messenschede.
  • Voor het snijden gebruik je het beste een onderliggend oppervlak van hout. Harde materialen zoals glasstaal of keramiek zijn als onderliggend oppervlak echt niet geschikt en zorgen ervoor dat je keukenmes sneller stomp wordt.

De beste manier om je keukenmes opnieuw scherp te krijgen is met een wetstaal. Let tijdens het scherpen op het volgende:

  • Zet het lemmet in een hoek van 20° rechtsboven aan het wetstaal.
  • Nu haal je het lemmet zonder al te grote druk al slijpend van boven naar benedenBELANGRIJK: houd je armen op voldoende afstand van je lichaam.
  • Herhaal dit proces 5 keerwissel daarna van kant en haal het mes nog 5 keer van boven naar beneden langs het wetstaal.

In principe stop je je keukenmessen niet in de vaatwasser. De reden: het reinigingszout tast na verloop van tijd het materiaal van het mes aan en maakt microscopisch kleine gaatjes in het lemmet.

De vaatwasser is ook niet goed voor het pakkahouten handvat. Daarom raden we je aan om RAGNAR na elk gebruik met lauw water en een beetje afwasmiddel af te spoelen en droog te wrijven. Zo is hij in een handomdraai klaar voor de volgende snijtaak.

Voor verdere vragen over je RAGNAR kun je terecht bij ons helpcentrum. Hier helpen we je verder met onderwerpen zoals schoonmaak en onderhoud en de juiste opberging van je mes.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur