Pizzasteen met pizzaschep
Overzicht
Prijs
€37,90
Pizzasteen met pizzaschep
grootte:
Prijs
€37,90
Incl. btw

Warm serveren met de pizzaset!

Geweldige pizzasteen, knapperige pizza

Met de pizzasteen van cordieriet kan je je echt helemaal laten gaan. Het robuuste materiaal slaat de warmte lang op en geeft deze gelijkmatig door. Zo geeft de steen je pizzadeeg een megaknapperige finish!

Image 37338327318824

In 20 minuten klaar voor de volgende pizza-party!

Heb je zin in een avond vol pizza-plezier? Met onze ruime pizzasteen van 45 x 34 x 1,5 cm (of de iets kleinere variant van 38 x 30 x 1,5 cm) heb je alle ruimte die je nodig hebt. Zet je gasbarbecue of pizza-oven op de hoogste stand en laat de pizzasteen zo’n 20 minuten voorverwarmen. Zodra de steen heet is, tover je in ongeveer 5 minuten de heerlijkste, knapperige pizza's op tafel.

Image 37340350382376

Alles onder controle met de pizzaschep!

Met onze pizzaschep (35 x 28 x 2,5 cm) van robuust roestvrij staal schuif je jouw pizza moeiteloos op je bord. Stel je voor: in de ene hand de pizzaschep, in de andere een verfrissend drankje. Precies, het is echt zo makkelijk! Dankzij het stabiele ontwerp gebruik je de schep gemakkelijk met één hand. Perfect om je pizza soepel de oven of grill in te schuiven.

Onze tip: Een beetje bloem op de schep zorgt ervoor dat je pizza nog soepeler glijdt.

Image 37340350546216

Van funky tot oldschool: in ons receptenboekje vind je alles!

Stevige basisrecepten, Italiaanse pizzaklassiekers, interessante nieuwe creaties: We hebben 16 knallers van recepten voor je samengesteld in het ultieme receptenboekje. Dus pak je ingrediënten bij elkaar, steek de gasbarbecue aan, verwarm de pizzasteen en ga meteen aan de slag!

Image 37340350349608

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

Je pizzasteen is een echt geheim wapen als het gaat om deeg dat krokant is aan de buitenkant maar superzacht voelt aan de binnenkant. Of je nu pizza's, pasteitjes, tarte flambée, focaccia, pide, brood of burger buns wilt bakken ... Cordieriet zorgt voor resultaten zoals uit een echte steenoven! Het natuurlijke materiaal absorbeert de warmte bijzonder goed, slaat ze op en geeft ze gelijkmatig af aan het deeg.

Met de pizzaschep van roestvrij staal schuif je zelfs flinterdunne pizza's - met slechts één hand - op en af de pizzasteen!

LET OP: de pizzasteen is niet geschikt voor de directe bereiding van vlees (zoals steaks). Vet en vleessappen kunnen in het poreuze materiaal dringen en de steen blijvend verontreinigen.

Voor een echt lekkere pizza leg je de pizzasteen eenvoudigweg op de barbecuerooster van je nog koude gasbarbecue en laat je deze 20 minuten voorverwarmen op maximale temperatuur. Als je thuis een power-barbecue hebt zoals FRED met een keramische infraroodbrander, moet je voorzichtig zijn met de temperatuur. Hij haalt echter zonder problemen een temperatuur tot 500 °C als je hem verwarmt. De warmte wordt door de pizzasteen geabsorbeerd, opgeslagen en vervolgens gelijkmatig afgegeven.

De pizzasteen werkt natuurlijk ook in de oven - hiervoor hoef je de steen alleen maar op een ovenrooster in het onderste gedeelte van je oven te leggen en 45 minuten op maximale boven- en onderwarmte voor te verwarmen.

Leg de belegde pizza vervolgens op de hete steen en wacht een paar minuten. Afhankelijk van de dikte en de toppings van je pizza heeft deze in de gasbarbecue 5–8 minuten (indirecte zone) nodig, in de oven zo'n 8–10 minuten.

Cordieriet is in principe bestand tegen extreem hoge temperaturen. De pizzasteen is ontworpen voor gebruik tot ongeveer 500 °C. Als deze wordt gebruikt bij hogere temperaturen, valt de garantie op de pizzasteen weg. Als je de steen met bovenwarmte wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je hem gelijkmatig verhit en laat afkoelen.

Het is belangrijk dat je de steen voldoende tijd laat om op te warmen. Als je meerdere pizza's na elkaar bakt, moet je altijd even wachten tussen twee pizza's, zodat de steen weer 'op temperatuur' kan komen.

De grote pizzasteen is simpelweg te groot voor gebruikelijke ovens. Als je gemakkelijk wilt kunnen wisselen tussen barbecue en oven, kies je best voor een kleinere pizzasteen.

Leg de pizzasteen eenvoudigweg op een ovenrooster in het onderste gedeelte van de koude oven, zodat hij zachtjes opwarmt en ook de directe hitte vanaf de onderkant kan absorberen. In de oven duurt het opwarmingsproces dan ook wat langer. Laat de steen ruim 45 minuten op maximale boven- en onderwarmte opwarmen om optimale resultaten te bereiken.

De pizzasteen werkt overigens ook prima als broodbaksteen in de oven!

Pizzasteen:

In de bijgevoegde onderhoudsinstructies lees je meer gedetailleerde informatie over het onderhoud en de schoonmaak.

In het algemeen geldt echter het volgende: na gebruik verwijder je het hardnekkigste vuil eenvoudigweg met een grove borstel of een schraper voor keramische kookplaten.

De verkleuring op je pizzasteen is overigens volkomen normaal en heeft geen invloed op het gebruik of de smaak van je pizza's.

BELANGRIJK: de pizzasteen mag in geen enkel geval nat worden schoongemaakt omdat deze zich anders kan volzuigen met water. Dompel hem daarom niet volledig onder in water en stop hem niet in de vaatwasmachine. Als je de steen met een vochtige doek afveegt, moet je hem daarna volledig laten opdrogen. Waarom? Binnendringend water kan ervoor zorgen dat je pizzasteen de volgende keer dat je hem gebruikt barst, breekt of splijt.

Pizzaschep:

De pizzaschep van roestvrij staal stop je moeiteloos in de vaatwasmachine en kan dus heel gemakkelijk worden schoongemaakt.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur