Gietijzeren bakvorm met deksel
Overzicht
Prijs
€39,90
Gietijzeren bakvorm met deksel
grootte:
Prijs
€39,90
Incl. btw

Features

Een bakvorm voor elke gelegenheid

Broodbakvorm, stoofpan en ovenschaal in één

Zin in een ovenvers brood, stoofvlees of een kruidige lasagne? Starten maar! Jouw bakvorm kent geen grenzen  en voelt zich overal thuis. Je kan hem op een barbecue, in een oven of zelfs op een kampvuur gebruiken.

Met een inhoud van 3,5l of 6,5l biedt het gietijzeren servies  ontelbare mogelijkheden om coole gerechten te maken waar je vrienden en familie nog lang over zullen napraten.

Image 37039341338920

(Giet)ijzersterk

De broodpan is rondom afgewerkt met robuust gietijzer. Dit materiaal slaat de warmte langdurig op en geeft deze ook gelijkmatig af. Hierdoor krijgt je brood een super knapperige korst en wordt je braadstuk gelijkmatig gaar.

De vorm is door ons voorbehandeld met plantaardige olie (pre-seasoned), en daarom kun je meteen van start gaan. Toch raden we je aan om de bakvorm eerst goed in te branden. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je uit in de bijgevoegde onderhoudsinstructies.

Image 37039341273384

Hier met die deksel!

Ben je gek op een avontuur in de buitenlucht? Neem dan gewoon de deksel, draai hem om en gebruik hem buiten als braadpan. En om ervoor te zorgen dat er niets omkantelt, is het deksel ook voorzien van vier kleine pootjes om te stabiliseren boven de vuurhaard.

Image 37039341306152

Het eten is klaar, tast toe!

Dankzij de twee handvatten kun je de bakvorm erg gemakkelijk verplaatsen. Gietijzer kan extreem heet worden, bij het verplaatsen van de vorm moet je dan ook altijd barbecuehandschoenen dragen om te vermijden dat je je handen verbrandt.

Ben je klaar? Vergeet de schoonmaak niet! De vorm is eenvoudigweg af te spoelen met warm water, etensresten verwijder je met een borstel en een spons en tot slot veeg je hem grondig droog. Zo is je vorm meteen klaar voor het volgende gebruik.

Image 37039358869800

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

Vooral vanwege het materiaal van de bakvorm. Gietijzer slaat de warmte lang op en geeft deze gelijkmatig af aan de binnenkant. Hierdoor krijgt brood bijvoorbeeld rondom een knapperige korst. De bakvorm is bovendien goed bestand tegen hoge temperaturen. Daardoor kun je hem zonder problemen** boven open vuur** gebruiken.

De gietijzeren broodpan is voorbehandeld met plantaardige olie (pre-seasoned). Maar om je broodpan van nog betere antiaanbakeigenschappen en een beschermende patina te voorzien, raden we je aan om je broodpan vooraf in te branden. Hoe je dat doet, leggen we uit in de bijgevoegde onderhoudsinstructies. Nog een voordeel: door hem meerdere keren in te branden hoef je de broodbakvorm niet steeds in te vetten.

Eigenlijk alles wat je wilt bakken, stoven of gratineren. Gebruik de vorm bijvoorbeeld als bakvorm voor knapperig brood en luchtig gebak, of gebruik 'm om stoofvlees en een smaakvolle aardappelgratin in te bereiden.

Ja, dat is geen probleem! De broodpan maakt het comfortabel op elke FRED en natuurlijk ook op de EARL. Gebruik de gietijzeren ovenschaal op je grill net zo gemakkelijk als in alle gangbare ovens.

De bakvorm komt “pre-seasoned” naar u toe. Dit betekent dat het al voorbehandeld is met beschermende plantaardige olie. Toch raden wij u aan uw gietijzeren bakvorm grondig te inbranden voordat u hem voor het eerst gebruikt. Dit kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Maak de bakvorm schoon en droog de vorm en de deksel goed af (alles moet goed droog zijn voor de tweede stap!).
  2. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de bakvorm en de deksel met neutrale, geraffineerde bakolie (bijvoorbeeld geraffineerde koolzaad- of zonnebloemolie) en laat 10 minuten staan.
  3. Verwijder overtollige olie met een katoenen doek (die niet pluist) of keukenpapier, zodat er alleen een dun laagje vet overblijft.
  4. Verwarm uw gasbarbecue tot maximale hitte en plaats de bakvorm en de deksel los van elkaar op het rooster.
  5. Laat ze 45 minuten inbranden met een gesloten grillkap, draai dan beide stukken om en laat ook de andere kant nog 45 minuten inbranden.

Wil je nog meer gedetailleerde instructies? Zie de bijgevoegde onderhoudsinstructies voor eenvoudige stap-voor-stap instructies.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur