Fajita pan met serveerplank
Overzicht
Prijs
€34,90
Fajita pan met serveerplank
Prijs
€34,90
Incl. btw

Highlights

Jouw fajita‑pan voor Tex‑Mex op de barbecue!

Image 37038576206120

Massief & robuust

Robuust gietijzer voor een perfecte warmteverdeling en heerlijke grill-aroma's

Image 36813326450984

Flexibel te gebruiken

Barbecue, kookplaat, oven of open vuur: overal op te gebruiken!

Image 37038576238888

Better together

Dragen, opdienen, dippen: met deze set kun je alles!

Image 37038557200680

Allrounder

Tex-Mex en nog veel meer! Voor bakken, gratineren of braden!

Features

Hier zijn de feitjes van de pan:

Jouw fajita‑pan voor Tex‑Mex op de barbecue!

Met jouw fajita-pan van stevig gietijzer wordt het voortaan niet alleen enorm sfeervol, maar ook verrukkelijk! Of het nu gaat om Tex-Mex klassiekers, sissende steaks of warm fingerfood op tafel: dankzij de afneembare handgreep, het dienblad en de dipschaal komt deze pan overal van pas!

Image 37038840054056

Dat kan allemaal in de pan!

Dichtschroeien

Bak steaks, vis of groenten in je fajita-pan en serveer ze rechtstreeks van de barbecue op tafel!



Gratineren

Of het nu gaat om een crumble of een gigantisch raclettegerecht - doe je favoriete ingrediënten in de pan en zet het vuur hoog!



Bakken

Gebruik de fajita-pan om te bakken en trakteer jezelf op pizzabroodjes of nacho's rechtstreeks van de barbecue!

Image 37038787723560

Dipschaaltje & gietijzeren pan

1. Dip, dip, hoera!

Met de hittebestendige geëmailleerde gietijzeren dipschaal heb je sausjes en dips altijd bij de hand!




2. Warm eten

Het massieve gietijzer zorgt voor een optimale warmteverdeling, extra lange warmteopslag en de beste grill-aroma's!

Image 37038787756328

Handvat & serveerplank

1. Plank van acaciahout

Laat die onderzetters maar zitten! Serveer je steaks en gratins stijlvol direct op tafel met onze elegante plank van acaciahout.




2. Afhaalwonder

Vasthaken, dragen, eraf halen: Met de handige handgreep verplaats je je pan moeiteloos en veilig van de barbecue naar de tafel!

Image 37038787690792

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

Een gietijzeren pan als deze is gewoon geniaal. Het massieve gietijzer maakt je fajita-pan mega robuust en je kunt hem overal gebruiken. Op het fornuis, op de gasbarbecue of zelfs tijdens je barbecueavonturen in de natuur. Dankzij de praktische schenktuit bespaar je zelfs op pollepels en dergelijke.

De afneembare handgreep is buitengewoon praktisch, want je kunt hem er gewoon in- en weer uithaken wanneer je hem nodig hebt, zodat hij niet samen met de pan warm wordt. En het eindgerecht? Je kunt het gemakkelijk op tafel zetten met saus of dip - je gietijzeren allrounder wordt ook geleverd met een geëmailleerde dipschaal en een stijlvolle serveerplank van stevig acaciahout!

Alles wat je maar wilt. Of je nu op en top Tex Mex kookt of je tegoed doet aan biefstuk, geroosterde aardappelen of geweldige gratins, deze pan is overal klaar voor. Ook het bakken gaat super in deze pan. Fruitige crumble, XXL crème brulée of liever een rondje pizzabroodjes met veel queso? Geen probleem! Laat je inspireren door de hierboven gelinkte recepten of door ons magazine!

Ten eerste: de handgreep en de dipschaal van je fajita-pan zijn van geëmailleerd gietijzer en hoeven niet ingebrand of anderszins voorbehandeld te worden.

Integendeel, je fajita-pan wordt preseasoned geleverd. Met andere woorden, het massieve gietijzer is al voorbehandeld met een beschermende soja-oliecoating. Toch moet u uw pan goed inbranden voordat u hem voor het eerst gebruikt. Dit kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Maak uw pan schoon en droog hem goed af (voor de tweede stap moet hij goed droog zijn!).
  2. Bestrijk de pan overal met neutrale, geraffineerde bakolie (bijvoorbeeld geraffineerde koolzaad- of zonnebloemolie) en laat 10 minuten staan.
  3. Verwijder overtollige olie met een katoenen doek (die niet pluist) of keukenpapier, zodat er alleen een dun laagje vet overblijft.
  4. Verwarm uw gasgrill tot maximale hitte en plaats de pan erin op het rooster.
  5. Laat de pan 45 minuten inbranden met gesloten grilldeksel.

Wil je het wat gedetailleerder? Zie de bijgevoegde onderhoudsinstructies voor eenvoudige stap-voor-stap instructies.

Pan, handgreep, dipschaal en serveerplank kunnen niet in de vaatwasser. Het schoonmaken is ook heel gemakkelijk:

Fajitapan
Het is beter om geen afwasmiddel te gebruiken voor het schoonmaken (afgezien van de eerste schoonmaakbeurt, zie boven) om het patina niet te beschadigen. Het is voldoende voedselresten te verwijderen met een houten lepel of een plastic schraper en de pan met heet water om te spoelen.

Droog de gietijzeren pan na het reinigen goed af en wrijf hem in met geschikte olie (zie hierboven) om het beschermende patina de volgende keer dat het verhit wordt weer in te branden.

Handgreep en dipschaal
De handgreep en de dipschaal kun je na elk gebruik afspoelen met lauw water en een beetje afwasmiddel en daarna afdrogen.

Dienblad
Maak de serveerplank schoon met een vochtige doek en afwasmiddel en laat hem rechtop aan de lucht drogen. Wrijf hem ter verzorging af en toe in met neutrale spijsolie.

Yes! Of het nu een inductie-, elektrisch, keramisch of gasfornuis is - jouw fajita-pan voelt zich overal thuis. De pan werkt ook prima op open vuur en op kolen- of gasbarbecues.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur