Dutch oven
Overzicht
Prijs
€64,90
Dutch oven
grootte:
Prijs
€64,90
Incl. btw

Features

Ruik je het avontuur?

Er zit iets op het deksel

Het gietijzeren deksel van jouw Dutch Oven is niet zomaar een deksel. Je kunt de binnenkant gebruiken voor het braden van vlees en vis en zelfs voor het bakken van spiegeleieren. Omdraaien, op kolen plaatsen en smoren maar. Dankzij de kleine pootjes staat hij stevig op de vuurplaats.

Image 37038186889512

Materiaal dat tegen een stootje kan

Deze vuurpot van dik gietijzer is extreem robuust en hittebestendig. Gietijzer biedt een goede warmteopslag en verdeelt de warmte gelijkmatig.

Voordat je aan de slag kunt, moet je Dutch Oven eerst worden ingebrand. Hierdoor krijgt het zijn patina, dat niet alleen zorgt voor een smooth cooking action, maar ook het materiaal beschermt. Maak je geen zorgen, hoe inbranden precies in zijn werk gaat, lees je in de bijgeleverde instructies.

Image 37038200095016

Dit zit er allemaal bij

Met het handvat laat JOHN zich zonder problemen boven het kampvuur bevestigen. Of na het afkoelen naar de kofferbak dragen.

Is het deksel heet en de honger groot? Wij leveren jouw Dutch Oven inclusief een dekselheffer van roestvrij staal. Het brede houten handvat ligt prettig in de hand, wat met name voor het hanteren van zwaar materieel heel belangrijk is.

Image 37038200127784

Geschikt voor vuur, fornuis, barbecue en oven

JOHN is overigens niet alleen een outdoor-held. Je kunt hem ook gebruiken in de oven of op het fornuis. De bodem van de vuurpot heeft namelijk geen voetjes, en heeft dus een platte onderkant. Brood bakken, chili maken, steak smoren - jouw Dutch Oven is bij elk in- of outdoorproject van de partij.

Vergeet het schoonmaken na het koken niet: reinig jouw Dutch Oven met de hand, droog hem grondig af en wrijf het oppervlak in met wat neutrale spijsolie.

Image 37038200062248

Je moet weten!

Waarschuwing: Het patina heeft een belangrijke beschermende functie! Gebruik daarom geen sterk zure voedingsmiddelen in uw dutch oven, want die tasten het patina aan. Laat de dutch oven niet leeg op of in een kookplaat staan. En giet nooit koud water op het hete materiaal, dit kan het gietijzer breken.

Image 37038186955048

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hier vind je de antwoorden!

Een Dutch Oven is vrijwel onverwoestbaar en bijzonder veelzijdig. Het massieve gietijzer geleidt warmte en slaat deze langdurig op. Dit betekent voor jou: gestoofde gerechten, die tot in de perfectie gaar worden dankzij de gelijkmatige warmte binnenin. En als je de pan een keertje echt laat kennismaken met de vlammen, zorg je voor knapperige korsten deluxe bij het dichtschroeien van vlees.

Een Dutch ovenis robuust en kan bijna alles aan. Je kan hem opwarmen met kolen, maar net zo goed gebruiken op de barbecue,in de oven,op het fornuis(ook op inductiekookplaten) of zelfs boven een open vuur. Of het nu out- of indoor is – deze pan wordt jouw nieuwe buddy bij het koken.

Uw Dutch Oven JOHN of Little JOHN komt “pre-seasoned” naar u toe. Dit betekent dat het al is voorbehandeld met beschermende plantaardige olie. Toch raden wij u aan uw gietijzeren pot grondig te inbranden voordat u hem voor het eerst gebruikt. Dit kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Maak uw Dutch Oven schoon en droog de pot en het deksel goed af (alles moet goed droog zijn voor de tweede stap!).
  2. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de pan en het deksel met neutrale, geraffineerde bakolie (bijvoorbeeld geraffineerde koolzaad- of zonnebloemolie) en laat 10 minuten staan.
  3. Verwijder overtollige olie met een katoenen doek (die niet pluist) of keukenpapier, zodat er alleen een dun laagje vet overblijft.
  4. Verwarm uw gasbarbecue tot maximale hitte en plaats de pan en het deksel erin met de opening naar beneden.
  5. Laat ze 45 minuten inbranden met gesloten grilldeksel, draai dan beide stukken om en geef ze nog eens 45 minuten.

Wil je het wat gedetailleerder? Zie de bijgevoegde onderhoudsinstructies voor eenvoudige stap-voor-stap instructies.

Je Dutch Oven wordt bij je thuis geleverd met een dekselheffer en een praktische Starter Guide!

Zodra hij een mooie patinalaag heeft, is je JOHN het gemakkelijkste maatje dat er is. Het belangrijkste punt: nooit schoonmaken met afwasmiddel! Dit beschadigt de patinalaag. Spoel de pan eenvoudigweg af met water,drooghem af en behandel hem met een neutrale olie. Dat is alles wat je Dutch Oven hebben wil.

In principe wel. JOHN en Little JOHN passen moeiteloos in alle modellen van de FRED-serie. Ze zijn ideaal om de directe warmte te gebruiken. Bepaalde combinaties bieden echter niet alle mogelijk heden: alleen Big FRED en Fat FRED zijn breed genoeg om gerechten klaar te maken met indirecte warmte in de grote JOHN. Met FRED en FRED Jr. is dit dus helaas niet mogelijk.

Meer alternatieven en accessoires voor je barbecue-avontuur